Inspiratieavonden:
Maandelijkse gezamenlijke bijeenkomst in de kerk én met elkaar in gesprek. Doel is bewustwording, antwoorden op (levens)vragen, persoonlijke ontwikkeling en ontdekken van jouw waarheid.

Ben je op zoek naar jouw waarheid?
Heb je behoefte aan eerlijke antwoorden op lastige (levens)vragen?
Of aan bevestiging van waarheden die je misschien al lang weet of voelt?
Kom dan naar onze maandelijkse inspiratieavonden en ga in gesprek met jezelf en met anderen.

De onderwerpen die aan bod komen halen we uit het boek ‘Een ongewoon gesprek met God’ van Neale Donald Walsch. Het boek, waar er tientallen miljoenen van zijn verkocht, staat vol inzichten, antwoorden en invalshoeken tot bewustwording. Het zorgt voor zelfreflectie en moedigt aan te kiezen voor jouw waarheid. Zonder oordeel over goed of kwaad nodigt het uit naar binnen te gaan en te luisteren naar jouw eerlijke gevoel.
Laat het feit dat het een gesprek met god heet je niet afschrikken of wegjagen. Parkeer eens rationele vragen of god wel bestaat en of je wel  zo’n gesprek kunt hebben? Vergeet de bron, ga de uitdaging eens aan en voel of wat er staat jou verder helpt. Het is geen voorwaarde het boek te lezen om mee te doen met de avonden.

De avonden bestaan uit een gezamenlijke sessie in de kerk van ongeveer 30 minuten. Daarna is er de gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond.

Dus: leuke, gezellige, boeiende en inspirerende avonden over het leven.

Onderwerpen die aan bod komen:
Wat is jouw waarheid: zijn wie je wilt zijn
Relaties: wat zoek je in een ander?
Geld: onze vreemde relatie met geld
Seksualiteit: vrijheid en schaamte
Gezondheid: maak je jezelf ziek? Kun je jezelf genezen?
Is er meer tussen hemel en aarde?
De kracht van je gedachten.
Leren naar je gevoel en intuitie te luisteren.
En veel meer…

We gaan niet een nieuwe of dé waarheid verkondigen. Geloof ons dus niet zomaar.
Doel is iets aan te reiken waarvan we weten dat het je verder helpt jouw eigen waarheid te ontdekken zodat jij de mooiste, liefste en grootste versie van jezelf kunt worden.

Alle avonden zijn los te volgen, je kunt altijd aansluiten of instromen.
Aanmelden en info via: welkom@sameninhetwittekerkje.nl
Deelname is gratis.
Data staan in de agenda op deze site.

Een goed gesprek – met diepgang
In gesprek over het leven en de vragen die daar bij horen. Zingeving, levensvragen, wie ben ik, wat wil ik, waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe, waar denk/pieker ik over, wat is de zin van het leven, wat is mijn levensverhaal. Waar sta ik nu en waar ga of wil ik heen? Maar ook, wat gebeurt er nu in mijn leven waar ik graag over wil praten. We hebben allemaal onze vragen, twijfels en overpeinzingen. Deze avonden zijn er om die te delen en om er over in gesprek te gaan. Per avond bekijken we wie er iets heeft wat hij of zij in wil brengen of delen of wat iemand bezighoudt. De inhoud van de avonden wordt dus per avond door de deelnemers bepaald. De ervaringen tot nu toe zijn dat er iedere keer bijzondere gesprekken plaatsvinden met zeer veel diepgang.

Een goed gesprek – voor jongeren tussen 16 en 25 jaar
Hetzelfde als een goed gesprek met diepgang maar dan alleen met jongeren. Sinds begin 2022 is er een leuke groep jonge mensen die allemaal nieuwsgierig zijn naar het leven of er vragen over hebben. Door er met elkaar over te praten en af en toe eens een oefening te doen helpen we elkaar verder. Maar vooral vind je hier gelijkgestemdem, (h)erkenning en begrip. Het is GEEN therapiegroep!

Samen aan tafel
Op de eerste vrijdag van de maand is er de mogelijkheid om ,maximaal met 12 mensen, samen te eten. Voor het hoofdgerecht wordt gezorgd, voor- na- of bijgerechten mogen door de deelnemers meegenomen worden. Met elkaar wordt de tafel gedekt en na het eten alles weer opgeruimd. Tijdens het eten is er ruimte voor een ontspannen of goed gesprek. Aanmelden kan via welkom@sameninhetwittekerkje.nl of door te bellen met Jacqueline, de organisator, op 06-45566108.

 

SAMEN: ontmoeting, zingeving en inspiratie